Konsultti-infoa

Mikä konsultti?

Kokemuksellisen kaupungin konsultti on julkisiin tiloihin levittäytyvä kaupunkitaideteos.

Konsulttina toimii taiteilija, kirjailija Meiju Niskala, joka rakentaa vastaanottonsa eri kaupungeissa milloin rannalle, milloin rautatieasemalle tai kauppatorille. Vastaanottopöydän toiselle puolelle voivat asettautua niin kaupunkilaiset kuin turistitkin, sillä konsultointi pidetään suomeksi ja englanniksi.

5-10 minuuttia kestävän konsultointituokion pohjana toimii haastattelulomake, jonka avulla kartoitetaan paitsi konsultoitavan taustaa, myös toivotun kokemuksen laatua sekä sen vaikutuksia. Perinpohjaisen haastattelun tuloksena konsultti ehdottaa asiakkaalle sopivinta kaupunkikokemusta, antaa mukaan kokemukseen tarvittavan aloituspaketin sekä suulliset ohjeet kokemuksen toteuttamiseksi.

Ruuhkaisina päivinä konsultin apuna toimii assistentti, joka operoi vastaanoton drive in -luukulta.

Konsultointi on ilmaista.

Digitaalisesta vieraskirjasta voit selata konsultaatiossa käyneiden henkilöiden kokemuksia tai jättää oman viestisi.

Helsingin Juhlaviikoilla 2008 lanseerattu Kokemuksellisen kaupungin konsultti on toteutettu yhteistyössä Uudenmaan liiton kanssa. Visuaalisesta ilmeestä vastaavat Dog design sekä sisustusarkkitehti Katriina Lankinen. Puvustuksen on suunnitellut vainio.seitsonen ja verkkosivut Suvi Kitunen.

Ideologian taustaa

Kuinka keksiä kaupunki joka päivä uudelleen?

Arjen löytöretkeily on ideologia luovista kaupungeista ja kaupunkien toisinkokemisesta. Kokemuksellisen kaupungin konsultti-tuotanto jatkaa  Niskalan aiemmin kehittämää arjen löytöretkeily -teemaa, jonka alla toimii muun muassa kirjoja ja internetsivut sisältävä vuorovaikutteinen Olet tässä -konsepti.

Ensimmäinen yhteisöllisesti rakennettu Olet tässä (Turku) -teos julkaistiin vuonna 2006. Olet tässä (Helsinki) -teos seurasi vuonna 2008, ja siihen liittyät vuorovaikutteiset internetsivut julkaistiin vuotta aiemmin.