Sofia

Sain punaisen lankakerän, jonka toisen pään minun oli määrä solmia kiinni farkkuihini. Pitäisi mennä Senaatintorille ja heittää kerä vapaaksi. Ja sitten tulisi vastaus. Olen rohkea ja innostuva tyyppi, joten: “Hahha helppo juttu”, ajattelin itserakkaasti.

Menin tänä tuulisena, syksyisenä aamuna seisomaan keskelle aukeaa. Mutta kun kerä piti heittää, alkoikin ujostuttaa aivan kamalasti. Pudotin sen siis pitkän seisoskelun jälkeen vaivihkaa maahan ja lähdin kävelemään, jotta se keriytyisi auki. Kiinalainen naisturisti oli kaatua lankaan. Hän horjahti pahasti ja katsoi minua närkästyneenä. Hymyilin typeränä takaisin ja yritin jatkaa kävelemistä, sillä odotin yhä sitä jotakin ihmeellistä. Minua ei kuitenkaan päästetty eteenpäin. Naisen ystävä ryntäsi paikalle, alkoi huitoa kaupunkiesitteellä ja selittää kiinaksi, että sinusta roikkuu lanka, sinä kaadat ihmisiä sillä, oletko aivan tyhmä. Hymyilin vaikeana takaisin. “Do you speek english?” yritin. Olisin halunnut selittää koko homman oikopäätä, korjata väärinymmärryksen! Mutta he levittelivät vain käsiään ja hokivat “China, china!”
Hävetti aivan kamalasti.

(Kirpeä kokemus! Ai että teki hyvää!)

Muita kokemuksia...